My mind is my shelter

Felicia

Teatrul te învață să-l cunoști și să-l iubești pe celălalt

14_49090_-644x416.0

„Teoria mea este că longevitatea se datorează actului iubirii. Suntem născuţi pe lume pentru a iubi. Orice. Nu-ţi impun să joci, să iubeşti ce iubesc eu, ci să iubeşti ce iubeşti dumneata, dar să iubeşti cu adevărat. Cred că ăsta e marele mister: iubirea. Dacă oamenii ar putea să-şi însuşească asta, lumea ar fi o bucurie.

Iubesc teatrul, care este arta de a povesti opozițiile. Teatrul te învață să-l cunoști și să-l iubești pe celălalt

“A îmbătrâni înseamnă a arunca peste bord toate ideile preconcepute. Înseamnă a deveni mai uşor, mai liber, într-un anumit sens, eşti mai tânăr când eşti bătrân şi mai bătrân când eşti tânăr.”

“Am trăit în teatru zile de plenitudine, de fericire, de lumină, zile de neuitat sub semnul unei permanente şi neobosite căutări”

“Succesul timpuriu te campează într-o capcană”

“Uneori succesul poate fi o lespede de mormânt.”

“Să nu pierzi niciodată starea de elev”

Fericirea se strecoară uneori pe o uşă care e lăsată deschisă fără să-ţi dai seama.

“Singurul lucru care ne îngăduie să privim fără dezgust lumea în care trăim este frumuseţea cu care anumiţi oameni o creează.”

Cred că suntem pe pământ pentru acest lucru unic: să iubim.”

“Nu mai ştim să trăim, nu mai ştim să iubim. Singurul lucru care ne mai poate salva este iubirea, iar eu sunt optimist. Sunt sigur că Dumnezeu are planurile Lui şi pentru noi.”

“Sunt convins că în faţa instanţelor artistice şi ale conştiinţelor eşti condamnabil dacă deturnezi un talent din drumul lui sau dacă nu îi dai un prilej să se afirme într-un fel.”

Dacă Dumnezeu ţi-a dat un dar eşti obligat să răspunzi acestui dar. Este profund condamnabil să laşi o vocaţie în paragină, să nu-i dai prilejul să se împlinească sau măcar să se verifice într-un fel.

“Majoritatea zdrobitoare a oamenilor nu au parte de marile recompense – Premiul Nobel, Premiul Oscar, Medalia olimpică de aur, etc. – dar micile plăceri ale vieții sunt la îndemâna tuturor. O bătaie prietenească pe umăr, un sărut pe obraz, prinderea unui crap de două kilograme, o lună plină, un loc liber ca să-ți parchezi mașina, un foc care arde în vatră, o masă bună, un apus de soare magnific… Nu va încăpățânați să cuceriți marile premii. Multumiți-vă cu bucuriile mărunte. Ele există pentru fiecare dintre noi. Din plin”

Trăim într-o lume anapoda. Automobilul a devenit o necesitate și mersul pe jos un lux

“Nu cred că un interpret se poate realiza dintr-odată, fără experiența de scenă și de viață. Nu cred că zorul de a te impune e neapărat rodnic. Din cauza nerăbdării, Orfeu a pierdut-o pe Euridice”

beligan_intre acteRadu Beligan – Intre acte

Advertisements

Information

This entry was posted on 31/01/2013 by in Inspiring views.
Follow My mind is my shelter on WordPress.com
%d bloggers like this: