My mind is my shelter

Felicia

Superficialii și trăirea neînțeleasă

Additivitee Spatiale by Victor BraunerAm citit astazi un articol despre cărți. Mă întreb cum pot unii oameni să înțeleagă atăt de puțin.  Poate pentru că acești oameni nu mai trăiesc. Doar află despre viață. Iar apoi, dacă anumite experiențe chiar li se întâmplă, atunci ei se străduiesc să trăiască nu după cum simt, ci după cum au aflat că ar trebui să simtă. De aici conflicte interioare, angoase, rătăciri.

Superficialii se înfometează de pe internet. Nefiind trăite, impresiile și senzațiile lor nu sunt coerente, sunt forme fără conținut, nu livrează simțire autentică, consistentă și veritabilă. Se formează, astfel, automatismul diversității de trăire, care nu are cum să înlocuiască intensitatea de trăire.

Și uite așa nu înțeleg mai nimic, dar au păreri despre orice. Și le exprimă fără discernământ. Și fără bun simț. Și fără bun gust.
Încetează nu numai să se informeze, ci și să-și verifice opiniile – prin urmare nici nu se mai educă. Și depun gânduri nefirești și în mințile altora. Acei alții față de care au o responsabilitate, de vreme ce decid să li se adreseze.

 

Advertisements

Information

This entry was posted on 17/01/2014 by in True to myself.
Follow My mind is my shelter on WordPress.com
%d bloggers like this: