My mind is my shelter

Felicia

Nimeni nu le-a spus că locul întâi nu există

COADA-DSCF2735“Fleming este prost. O spune chiar și el într-o replică memorabilă: – ‘Tu crezi că sunt atât de prost încât să nu-mi dau seama cât de prost sunt?’ Faptul că este prost nu rămîne izolat. Prostia îl face suspicios și îl lipsește total de umor ceea ce îl face comic. Fleming este ciuca bătăilor celor care stau la coadă ca să prindă locul întâi. Nimeni nu le-a spus că locul întâi nu există. Dacă ar fi știut, n-ar mai fi existat acest text fabulos al lui Israel Horovitz care s-a memtamorfozat în povestea noastră de la Bulandra.”

“Nicodim Ungureanu nu e prost. Slavă Domnului, ca să joci proști trebuie să fii deștept. (…) Nicodim poate interveni grosolan în propria fizinomie revelând adevărata lui natură: aceea de golan de port, fermecător și inteligent, șmecher și sensibil, un hamal care între două transporturi își acordă timp pentru contemplare.

Întotdeauna am crezut că meseriile cu flux de producție inconstant sunt ale celor înclinați spre filosofie. Un ospătar n-are timp să se decupleze. Nicodim Ungureanu observă lumea într-un stil propriu care conduce la concluzii brutale exprimate ca atare. Dacă rămâi la suprafața acestor manifestări grosolane riști să ratezi omul.”

Coada – spectacol la Teatrul Bulandra, lansare în septembrie.

http://tudorchirila.blogspot.ro/

Advertisements

Information

This entry was posted on 29/07/2014 by in Inspiring views.
Follow My mind is my shelter on WordPress.com
%d bloggers like this: