My mind is my shelter

Felicia

Inimă arsă

10462808_10152288040459646_3856941230954099826_n“Când un munte arde toată lumea știe. Dar când inima arde cine știe?”

“Cine și-ar putea dori o fată săracă și lucidă, atât de diferită? Alice a devenit, pentru toți, imaginea pe care voia să o lase despre ea: o femeie cu chip energic, cu privirea curioasă și care știa să nu bifeze trăsături atât de comune contemporanilor ei, barbații și femeile derizorii în slăbiciunea lor și în căutarea fericirii. Anii au trecut fără să-i altereze acuitatea privirii.
În jurul lui Alice oamenii s-au uzat, au devenit fragili, la rândul lor. În slăbiciunea lor Alice putea să întrezărească partea lor divină. Singurătatea extremă e tăria ei. Ea își păstrează corpul drept, în pofida anilor. Ea le dă mereu ochilor ei strălucirea vieții. Scânteia e în ea, ca sursa a acelei lumini ce-i dă puterea să discearnă frumusețea supranaturală din vanitățile lumii și nu-și întoarce niciodată față de la sărăcia de nevindecat a neamului omenesc”

“Există, în camerele de hotel, când somptuoase, când sordide, ceva în același timp magnific și patetic, ca reflectarea exagerată a vieții. Aventura căreia nimic nu-i stătea în cale, arsura iubirii care nu mai este, estomparea chipurilor, o retragere continuă din lume, o delicată amărăciune.”

 Inima arsa – Le Clezio – editura Art

Advertisements

Information

This entry was posted on 02/08/2014 by in Books.
Follow My mind is my shelter on WordPress.com
%d bloggers like this: