My mind is my shelter

Felicia

“You’re only given one little spark of madness. You mustn’t lose it.”

Pic-Robin-Williams“Comedy is acting out optimism.”

“You will have bad times, but they will always wake you up to the stuff you weren’t paying attention to.”

“The world is open for play, everything and everybody is mockable, in a wonderful way.”

“I used to think the worst thing in life is to end up all alone. It’s not. The worst thing in life is to end up with people who make you feel all alone.” (World’s Greatest Dad – 2009)

“I’m sorry, if you were right, I’d agree with you.”

“Some are born great. Some achieve greatness. Some get it as a graduation gift.”

“No matter what people tell you, words and ideas can change the world”

“What’s right is what’s left if you do everything else wrong.”

“You’re only given one little spark of madness. You mustn’t lose it.”

Omul are dreptul la durere – caci in aceasta lume care duce fericirea pana la extrem, de parca ar fi singura realitate valabila, durerea a ajuns aproape ilegitima. Omul are nevoie sa-i fie vazuta durerea si sa-i fie recunoscut dreptul la a suferi. Asta nu inseamna ca il lasam prada durerii. Dar ii aratam ca ii vedem durerea, ca i-o recunoastem – ca realitate valabila, posibila, acceptabila – pentru ca sa nu se simta singur in suferinta lui si sa nu se izoleze (pentru ca nu se simte inteles sau pentru ca nu vrea sa impovareze). Este cumplit sa te afli singur intr-o realitate grea pentru ca nu ti-o vede nimeni, ocupati fiind, cu totii, sa se simta fericiti, sa valideze numai fericirea si sa indemne la fericire. Si durerea este adevar, caci adevarul nu este numai estetic, iar esteticul nu este numai frumos. Adevarul tine de sens, nu de aspect. Prin urmare, chiar daca nu avem cum sa intelegem complet suferinta cuiva (si e firesc chiar sa-i spunem acest lucru, ca sa nu se simta mintit), e bine sa ii recunoastem suferinta. Nu ajutam indemnand la optimism, caci suferinta nu se dezbraca precum o haina. Suferinta se vindeca . Este dureros ca acesti oameni care se pierd in intuneric sunt, de fapt si firesc, atat de iubiti – de oameni si de Dumnezeu. Este nevoie sa ne iubim mai mult si sa fim mai ‘prezenti’, mai ‘constienti’ unii pentru altii. Ne avem unii pe altii si nu ar trebui sa fie ca si cum nu am avea pe nimeni.

Iubirea este mai importanta decat discretia. Decent este sa iubim. Asa ca, macar atunci cand un om moare de durere, este bine sa-i privim durerea mai atent. Din consideratie pentru el si de dragul celor care vor mai suferi si care vor avea nevoie de noi.

Advertisements

Information

This entry was posted on 12/08/2014 by in Inspiring views.
Follow My mind is my shelter on WordPress.com
%d bloggers like this: