My mind is my shelter

Felicia

Aveti incredere in darurile voastre. Oferiti darurile voastre cu bucurie.

 

van-gogh-almond-blossom

“Aveti incredere in darurile voastre. Oferiti darurile voastre cu bucurie. Este cea mai binevoitoare actiune pe care o puteti face fata de ceilalti, deoarece darul vostru este necesar. Spiritul celorlalti nu poate fi inaltat, decat daca voi aveti incredere in darul vostru si il dati, fara conditii, lumii intregi.

Ganditi-va cat de goala v-ar fi viata, daca cei din jurul vostru ar alege sa renunte la darurile lor. Tot ceea ce considerati ca este minunat in viata – muzica, poezia, filmele, sportul, rasul – ar disparea, daca ceilalti nu v-ar mai da darurile lor. Nu va retineti, ci dati darurile voastre tuturor. Nu faceti greseala de a crede ca nu aveti daruri de oferit. Fiecare dintre voi are un dar. Insa nu comparati darul vostru cu darurile celorlalti, pentru ca nu ati putea face o evaluare corecta.

Darul vostru va aduce bucurie voua insiva si aduce bucurie celorlalti.
Daca nu exista bucurie in viata voastra, asta se intampla deoarece voi nu va oferiti darul. Nu aveti incredere in el. Nu faceti in asa fel incat acest dar sa se manifeste in mod activ in viata voastra.

Toate darurile sunt exprimari creatoare ale sinelui. Ele reveleaza sinele. Ele darama barierele separarii si le permit celorlalti sa stie cine sunteti voi. A crea inseamna a da forma unei constiente interioare. Aceasta constienta nu exista in lume, in modul in care o exprimati voi. Voi o exprimati intr-un mod unic, autentic. Aceasta exprimare este proaspata, cinstita, provenita din propria voastra experienta. O persoana creatoare nu primeste indrumari din afara. Ea nu imita forme prestabilite. Ea asculta la ce spune vocea interioara.

E posibil ca sa priveasca cu atentie lumea. Chiar sa o studieze si sa o analizeze. Dar, apoi, ea interiorizeaza ceea ce vede. Preia totul si il prelucreaza. II priveste in lumina propriei experiente. Simte totul. isi asuma totul. Totul ii apartine. Apoi, da totul inapoi. Iar ceea ce da inapoi este propria ei viziune, perspectiva ei unica. Povestea ei. Iar daca este o persoana cinstita, ceilalti ii vor raspunde – deoarece povestea ei va fi si povestea lor. Vor impartasi impreuna aceeasi viziune, pentru o clipa, pentru o zi, pentru o saptamana sau chiar mai mult. Altii ii vor sprijini activitatea creatoare, sprijinul lor ii vor face munca mai usoara. Energia pe care o foloseste va incepe sa se intoarca inapoi la ea. Se va simti apreciata, pe plan emotional si financiar. Este un proces frumos.

Probabil ca ati incercat acest lucru si ati cules roadele. Probabil ca inca va luptati sa va manifestati darul. „Cu ce gresesc?” va intrebati voi. „De ce nu ma sprijina universul?” Raspunsul este simplu. Fie ca ceea ce incercati sa manifestati nu este darul vostru, fie nu credeti suficient in acest dar.Pai de unde sa stiu?” va intrebati voi. Intrebati-va: „Fac eu oare acest lucru deoarece imi produce cea mai mare bucurie, sau deoarece caut aprobarea celorlalti?

Daca actiunea voastra nu este facuta cu bucurie, ea nu va aduce fericire nici voua insiva si nici celorlalti. E posibil sa reusiti sau sa nu reusiti – oricum fericirea nu va fi prezenta. Prospera la toate nivelurile numai ceea ce vine, cu mult entuziasm, din inima voastra. Numai ceea ce iubiti ii va atinge pe ceilalti si va aduce pretuirea adevarata, asa cum va doriti.

Pretuirea si aprobarea sunt doua lucruri complet diferite.

Pretuirea este o curgere naturala si spontana de energie inapoi catre tine, atunci cand altii se simt conectati la tine si la povestea ta. Nu poti sa faci nimic pentru a grabi aprecierea, decat sa fii tu insuti si sa spui adevarul. Pur si simplu, nu poti controla  ceea ce vine inapoi catre tine. (Si nici nu am sti sa controlam, pentru ca nu intotdeauna stim care este binele si cum sa-l facem. – FL)

Cand ai impartasit cu altii in mod autentic, se intoarce intotdeauna ceva esential.

E posibil sa nu arate asa cum te-ai astepta, deoarece ego-ul tau nu cauta pretuire, ci aprobare. Goana dupa aprobare se bazeaza pe convingerea ca tu nu esti destul. Vrei ca ceilalti sa-ti dea dragostea care simti ca-ti lipseste in viata. Cautarea este inutila. Daca te simti gol pe dinauntru si cauti sa fii umplut din afara, ceilalti se vor simti atacati. Ei vor simti cererea ta de a fi apreciat ca pe o impunere. Ei vor fi respinsi sau neacceptati. Apoi, se vor simti inca si mai goliti, respinsi si abuzati.

Energia nu se poate intoarce la tine, decat daca si pana cand nu emiti energie. A emite o pretentie nu inseamna a emite energie. Inseamna a emite un vid care suge energia celorlalti. El striga catre lume: „Am nevoie de aprecierea voastra deoarece eu nu ma apreciez pe mine insumi”. Atata timp cat nu te iubesti si nu te apreciezi pe tine insuti, ceilalti nu-ti vor primi darul, indiferent de cat de tare te straduesti sa-l dai. (Ceilalti nu-ti vor primi darul pentru ca nu este un dar, ci o pretentie, o revendicare. Prin urmare goleste, nu umple. Nu e nimic de primit pentru ca tu nu oferi ceva, tu ceri ceva. – FL)

Emiterea de energie inseamna a te lua pe tine insuti in serios, dar nu mult prea in serios. Inseamna a te evalua suficient, pentru a fi dornic sa imparti cu ceilalti. Nu inseamna a-i ataca pe ceilalti cu darurile tale. Atunci cand te astepti la foarte multe in privinta modului in care oamenii ar trebui sa-ti primeasca darurile, primirea lor devine aproape imposibila.

Daca-ti pretuiesti darul, nu conteaza cum il primesc ceilalti. (Vei oferi de dragul de a oferi, de dragul darului si nu de dragul vreunei reactii FL). Chiar daca ei nu-ti dau un raspuns pozitiv, nu te vei lasa convins sa nu-l mai oferi, iarasi si iarasi. Fericirea si implinirea personala provin din legamantul pe care-l faci cu tine insuti. Acest legamant va fi testat tot timpul.
Iarasi si iarasi, universul iti va cere sa oferi darul, chiar si atunci cand esti confruntat cu critica, scepticism sau aparenta lipsa de pretuire. Si, de fiecare data cand apare respingerea, te vei confrunta cu intrebarea: „Sa mai fac asta inca o data?

Daca darul este neautentic, mai devreme sau mai tarziu vei inceta sa-l mai oferi. Iti va deveni clar ca, atunci cand iti oferi serviciile, niciodata nu primesti ceea ce vrei sa primesti. Iti va deveni clar ca oferirea acestor servicii este un mod prin care te pedepsesti. Asa ca vei inceta de a te mai agresa pe tine insuti, oferind un dar care nu te mai reprezinta.

Pe de alta parte, daca darul este autentic, vei invata din esecul si respingerea aparenta. Vei invata sa-ti pretuiesti mai profund darul si sa-l oferi intr-un mod mai autentic. Treptat, vei inceta de a-i mai agresa pe alti oameni cu darul tau si vei incepe sa creezi un mediu mai plin de iubire in care darul sa poata fi oferit si primit.

Un dar autentic va creste, pe masura ce ai incredere in el. Nu acelasi lucru se intampla si cu unul fals.
Darul autentic este darul Spiritului si este responsabilitatea ta sa-l ingrijesti pentru ca el sa existe. Darul autentic aduce pretuire si adanceste apropierea si legatura cu ceilalti.
Darul neautentic este ceva la care ego-ul tau se asteapta si care, mai devreme sau mai tarziu, trebuie sa cedeze – daca e sa apara adevaratele tale daruri. Darul neautentic aduce aprobare sau respingere, iar acestea inseamna izolare, durere si umilinta.

Prin urmare, intreaba-te: „Oare caut eu aprobare? Umblu dupa mangaierea pe care nu vreau sa mi-o acord mie insumi? Ma iubesc si ma pretuiesc, chiar acum, sau caut dragoste care sa vina de la altii – pentru ca astfel sa stiu ca totul este in regula cu mine?
Intreaba-te: „Am eu suficienta incredere in darul meu? Sunt eu prea putin increzator si ascund lumina din mine, sau sunt prea increzator si ii agresez pe ceilalti cu darul meu?

Raspunsuri cinstite la aceste intrebari vor anihila orice confuzie pe care o aveti in privinta acestei probleme.”

Paul Ferrini 

A Hermit Thrush in Nova Scotia, Canada, sings a sweet, intricate song

Advertisements

Information

This entry was posted on 19/04/2015 by in Inspiring views, Spirituality.
Follow My mind is my shelter on WordPress.com
%d bloggers like this: