Din toată inima și cu toată inima

Wholeheartedness


“Nu contează cât de fragilă e flacăra. Important este să ardă din inimă.”

Simon van Booy

Sinele tău se trage din inima ta. În inima ta te așteaptă mereu Dumnezeu.
În inimă se află ceea ce este sfânt în tine. Din inimă ți se trage însuflețirea, bucuria și înțelepciunea.
Inima ta este conectată la Dumnezeu, așa că păstrează-ți inima curată pentru ca Sinele tău să fie racordat la adevărul lui Dumnezeu.

Când te deconectezi de la inima ta, Sinele tău se deconectează de la adevăr. Atunci obosești, te simți pierdut, suferi și nu poți respira adânc pentru că ai o greutate în piept.
Simți că ceva nu e bine. Nu-i vorba că n-ar fi ușor, confortabil, plăcut sau satisfăcător. E vorba că ceva nu merge, ceva nu funcționează, iar tu cauți justificări, scuze și explicații.

Adevărul nu are nevoie de explicații și se demonstrează prin aceea că funcționează. Omul drept nu se îndoiește de adevăr. Adevărul este o minune.

Atunci când crezi și simți ceva din toată inima, calea de urmat se vede clar. Abia când ți-e inima îndoită nu vezi clar și apuci pe o cale greșită. Sau apuci greșit pe calea bună, și o greșești.

A vedea clar înseamnă a vedea direcția, nu destinația. A vedea clar înseamnă a simți care este următorul pas pe care e bine să-l faci.

Din toată inima simți ce găsești în inimă, nu ce pui în inimă. Adevărul vine din inimă, nu din afara ei. Adevărul vine de la Dumnezeu, nu de la tine. Adevărul se recunoaște, nu se fabrică și nu se prelucrează.

Adeseori, adevărul nu ți se arată în intensitatea cu care simți, ci în claritatea cu care simți. Claritatea aduce liniște, chiar și atunci când vine cu un adevăr greu.
(Ne)adevărul este (ne)liniște.

Dacă simți că ceva este neadevărat, nu te grăbi să crezi că știi ce este neadevărat.
Fă testul inimii.
Ce simți din toată inima, chiar dacă doare?
Ce îți îndoaie inima, chiar dacă te face să te simți bine? Căci ceea ce te face să te simți bine nu este întotdeauna bun și nu este întotdeauna drept (bucuria nu este plăcere – bucuria hrănește, plăcerea consumă).

Când simți că ceva nu e bine, să nu te grăbești să crezi că știi exact ce e greșit. Caută, simte ce nu este adevărat. S-ar putea ca numai o parte din întreg să fie greșită: motivul, scopul, modul de îndeplinire, vreo convingere greșită care face ca ceva să pară eronat, etc.
Convingerile greșite nu sunt de neglijat: îți modifică filtrul prin care privești lumea și îți distorsionează realitatea. O convingere greșită creează o realitate neadevărată, pe care inima ta ți-o va semnala. Un lucru bun nu va fi bine făcut dacă este făcut din motivele greșite sau dintr-o mentalitate greșită.

Îndreaptă-ți credințele. Vindecă-ți emoțiile.

Nu încerca să-ți convingi inima. Este imposibil și ineficient. Este imposibil pentru că este ineficient.
Inima nu poate fi convinsă. Inima știe deja cum e bine, pentru că inima este racordată la viață și la ceea ce perpetuează viața: iubirea.

Ca să simți cu toată inima ai nevoie de toată inima. Inima ta nu este numai durerea ta. Inima cuprinde mai ales ceea ce nu este durere.
Durerea te poate îndemna, dar nu te poate conduce.
Îți poate arăta calea de vindecare pe care ai nevoie să pornești mai întâi, pentru ca, în cele din urmă, să-ți găsești drumul către adevăr. Durerea nu te va duce direct la adevăr, ci numai până la prima răscruce, de unde vei putea să vezi, în sfârșit, încotro e bine să apuci.

Ai nevoie să simți cu toată inima pentru ca să ai în vedere tot binele. Și ai nevoie să ai în vedere tot binele pentru că tu faci parte din Tot, nu ești separat de Tot.

Dacă alegi să trăiești cu inima îndoită, te vei îndoi pe tine, te vei îndoi de tine și îți vei îndoi viața.

Inima simte ceea ce mintea încă nu știe.
Ai grijă să ai ochi să vezi ceea ce (încă) nu-ți vine să crezi.

Inima este legătura ta directă cu Dumnezeu. Numai tu te poți dezlega de Dumnezeu. Dumnezeu nu se dezleagă de tine.

Păstrează-ți inima curată pentru ca Sinele tău să fie racordat la adevărul lui Dumnezeu.
Pentru că Dumnezeu îți arată numai ceea ce nu poți, nu și ceea ce nu vrei, să vezi.

English Version

Copyright © Felicia Luca

 

Wholeheartedness

Advertisements