My mind is my shelter

Felicia

„Micul detectiv” – Iosif Vișin. Având încredere în bine, nu-l trădezi la greu.

micul-detectiv_iosif-visin2

Azi știu de ce “Micul detectiv” a lui Iosif Vișin m-a crescut.

Cartea este despre un copil înțelept, cu o intuiție desăvârșită a binelui și răului, care are inspirația de a-și asculta intuiția și de a avea încredere că numai binele funcționează. Nu e doar o chestiune de speranță, ci este vorba mai ales despre faptul că, având încredere în bine, nu-l trădezi la greu.

E o diferență între simpla speranță în bine (refugiu) și încrederea în bine pe care o simți când e rău și e greu (putere). Pe omul care caută refugiul îl poate ispiti și răul, prin tentația refugiului.

E o diferență între a te refugia în bine și a crede în bine.

*

Eram în clasa a II-a când am descoperit cartea într-o pauză, pe banca lui Paraschiv Laurențiu – colegul meu din prima bancă de pe rândul din mijloc. Era așezată ordonat, sub penar. Era pauză și banca era goala. Am luat cartea, am citit un pic și am pus-o repede la loc pentru că am știut imediat că trebuie s-o găsesc, s-o cumpăr și să mă bucur de ea în liniște.
Am căutat mult cartea, am gasit-o foarte greu. Dar când am găsit-o…! Îmi amintesc că nu-mi puteam lua ochii de la cât era de albă foaia de hârtie!
Apoi mi s-a strâns inima, pentru că am descoperit că a mea cărticică, atât de mult așteptată, avea un defect: îi lipsea un colț de pagină. Dar m-am alinat imediat, gândind că eu o voi iubi așa cum altcineva n-ar fi iubit-o din cauză că îi lipsea un colțișor de pagină.

Cu ceva vreme în urmă am căutat-o în bibliotecă, rechemând în memorie emoția primei deschideri, când m-a emoționat albul paginii. Am găsit cartea, am deschis-o și m-a emoționat galbenul paginii.

Cărțile care m-au crescut

This slideshow requires JavaScript.

Felicia Luca

Advertisements

Information

This entry was posted on 02/02/2017 by in Books, Inspiring views, Reflections, Spirituality, Various.
Follow My mind is my shelter on WordPress.com
%d bloggers like this: